LCHF Style

2014-10-22
16:34:00

Tomatsoppa med fetaostkräm

Portioner: 4 
 
Ingredienser: 
  • 4 färska tomater
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl grönsaksbuljong 
  • ½ burk creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • olivolja
  • ½ burk creme friache
  • 150 g fetaost 
 
Gör så här 
  • Skär tomaterna i bitar, hacka löken och vitlöken fint. fräs lite i olivolja.
  • Tillsätt det krossade tomaterna och tomatpurén.
  • Fräs i ytterliggare 5-10 minuter.
  • Tillsätt buljongen.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Låt småkoka i ca 10 minuter.
  • Gör fetaostkrämen under tiden.
  • Kör fetaost och creme fraisch i en mixer, ställ in i kylen.
  • Skeda sedan resten av creme frasichen i soppan.
  • Mixa soppan nästan helt slät och låt den koka upp igen.
  • Klicka i fetaostkräm vid servering i varje skål.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: